Fűtés szerelés, karbantartás - 06 70 450-2421
Szolgáltatásaink

Típusok amiket javítunk

Ariston, Baxi, Beretta, Biasi, Buderus, Chaffoteaux, Colibri, Demrad, Dég, Éti, Fagor, Fég, Ferolli, Gorenje, Hajdu, Héra, Hermann, Hőterm, Hoval, Hydrotherm, Idropi, Immergas, Indesit, Junkers, Kolibri, Lampart, Mora, Nextra, Ocean, Pelgrim, Quadriga, Radiant, Radson, Safoto, Saunier duval, Svt-w, Stiebel-eltron, Termomax, Thermotéka, Vaillant, Vesta, Vezuv, Viessmann, Westen, Weishaupt, Wolf, Zanussi

Gázcirkók karbantartása- szerelése

Gázcirkó és konvektor karbantartás akció DEC 1-ig. Kérje berendezése szezon előtti karbantartásár előszezoni áron, kiszállási garanciával és elvégezzük Önnél a lakásban lévő összes gázkészülék műszeres szivárgásvizsgálatát!

Áraink a kiszállási díjat tartalmazzák!

 
1db konvektor karbantartása, ellenőrzése  10.000Ft+áfa Brt:12.700Ft
2db konvektor karbantartása, ellenőrzése: 18.000Ft+áfa Brt:22.860Ft
3db konvektor karbantartása, ellenőrzése: 21.000Ft+áfa Brt:26.670Ft
4db konvektor karbantartása, ellenőrzése: 24.000Ft+áfa Brt:30.480Ft

1db gázcirkó karbantartása, ellenőrzése: 11.000Ft+áfa Brt: 13.970Ft
1db gáz kombi cirkó karbantartása, ellenőrzése: 14.000Ft+áfa Brt: 17.780Ft
1db gáz kondenzációs cirkó karbantartása, ellenőrzése: 20.000Ft+áfa Brt: 25.400Ft
1db gázmelegítő karbantartása, ellenőrzése: 9.000Ft+áfa Brt: 11.430Ft
 
 
Az estleges felhasznált anyagköltséget nem tartalmazz!
 
 
 
Szén-monoxid (CO) érzékelő - riasztó HONEYWELL XC70 ( 7 év )
 
Nettó: 10.000 Ft      Bruttó: 12.700 Ft
 
 
 
Szén-monoxid (CO) érzékelő - riasztó HONEYWELL XC100 ( 10 év )
 
Nettó: 12.000 Ft      Bruttó: 15.240 Ft

 

 
 
Szén-monoxid (CO) érzékelő - riasztó HONEYWELL XC100D ( 10 év )
 
Nettó: 14.000 Ft      Bruttó: 17.780 Ft
 

 

 

 


+1 akciónk: minden általunk karbantartott berendezéshez ingyenes a kiszállásunk egy esetleges meghibásodás esetén.

Kollégáink minden munkavégzésünknél számlát állítanak ki Önnek, így bármilyen üzemzavar esetén igazolható a Gázművek felé is, hogy Ön elvégeztette a készüléke időszakos karbantartását.

- Gázszerelés szolgáltatásaink részletesen: 


- Gázkészülékek, gázüzemű fűtőberendezések karbantartása, cseréje, üzembe helyezése, 
- Gázkonvektor karbantartás, csere, üzembe helyezés, 
- Gázbojlerek karbantartása, cseréje, üzembe helyezése, 
- Cirkók, kombi-cirkók karbantartása, üzembe helyezése, 
- Gázkészülékek téli, fűtési szezonra való felkészítése, tisztítása, ellenőrzése.
- Gáztűzhelyek bekötése, cseréje, 
- Új készülék beszerzése, 
- Szivárgások, hibák megszüntetés, 
- Újépítésű ház, lakás teljes gázrendszer tervezése, kivitelezés, 
- Gázkészülékek éves karbantartása,
- Gázkészülékek, gázrendszerek légtelenítés, 
- Gázóra csere, ügyintézés, hitelesítés,
- Gázművek által elfogadott műbizonylatos varrat nélküli, acélcsövek felszerelése a hagyományos flexicsövek helyett
 

Mi az a cirkó? 

A cirkó működési elve egy mondatban összefoglalható. A készülék gáz égetésével vizet melegít fel, ami egy szivattyú segítségével a fűtőtest(ek)be jut, az itt leadott hő biztosítja a lakás fűtését. Létezik csak fűtésre használható és kombi rendszer is, ma már szinte csak ez utóbbira van igény. A kombinációt afűtés és a melegvíz-ellátás jelenti, a hagyományos megoldásokkal szemben - például a villanybojler - az így megoldott vízmelegítés akár ötven százalékos megtakarítást is eredményezhet. Azzal kapcsolatban, hogy a cirkófűtés mennyivel jelent alacsonyabb rezsiköltséget -többféle vélemény van. Tíztől a negyvenszázalékos megtakarításig többféle kalkuláció létezik. Tény, hogy minél nagyobb lakásról, házról van szó, annál kedvezőbb a kiépítési költség és a megtakarítás aránya, magyarán: annál rövidebb a megtérülési időszak. 

Hogy mennyibe is kerül egy ilyen rendszer kiépítése, az lakásunktól, illetve igényeinktől függ. Létezik kéményes és parapetes megoldás. A kéményes, úgynevezett nyílt égésterű készülékekhez értelemszerűen megfelelő kéményre van szükség, ha ezt felújítani, béleltetni kell, az komolyan megdobja a várható költségeket. A parapetes rendszer a gázkonvektorokhoz hasonló megoldást jelenti: nem kéményen, hanem a falba illesztett berendezésen keresztül, kintről szívja a levegőt az égéshez. Ezek zárt égésterű készülékek, ami biztonságosabbnak tekinthető, viszont maga a berendezés némileg drágább. Hogy melyik megoldást választjuk, nem csupán a pénztárcánk vastagságán múlik, több előírás is szabályozza lehetőségeinket. Így például ha két-három méteren belül van valamilyen nyílászáró, parapetes cirkó nem szerelhető fel, de a fürdőszobában kád és mosdó felett sem lehet a készülék. A bonyolult szabályozás miatt mindenképpen érdemes elsőként egy szakemberrel felmérni a terepet, aki el fogja mondani, milyen lehetőségek közül választhatunk, és pontosan milyen költségekkel kell számolnunk. 


Tervek, engedélyek, szakértők

Az elhatározást és a szakember véleményezését követően az első komolyabb és pénztárcába vágó lépést a szükséges papírmunka elvégzése, az engedélyek beszerzése jelenti. Ferenczi Réka az elmúlt hetekben fejezte be lakásának "cirkósítását", így friss élményekről számolt be nekünk. Mivel ő a már meglévő kéményt szerette volna használni, elsőként kéményseprői szakvéleményt kellett kérnie. 

 

A kéményseprővel kezdődik minden


Az első kiadást rögtön a kéménybélelés jelentette, a szakvélemény ugyanis nem tartotta megfelelőnek a kémény korábbi állapotát. A bélelés sajnos általában tetemes kiadást, rendszerint százezer forint feletti költséget jelent. Hogy pontosan milyen összegről beszélünk, az azon múlik, mekkora kürtőről van szó. Ha például egy ötemeletes ház első emeletén lévő lakás fűtésátalakítása folyik, a kéményt a fölötte lévő négy emelet magasságában béleltetni kell. Ez valószínűleg a kétszázezer forintot is meghaladó költséget jelent. 

Nos, a kéményt megfelelően felújítottuk, a kedvező kéményseprői szakvélemény birtokában - ami Réka elmondása szerint húsz-harmincezer forintba kerül - továbbléphetünk. Ez egy újabb papír beszerzését jelenti: egy szakemberrel gáztervet kell készíteni, ami további húszezer forintos kiadást jelent. Ha a gázterv, azaz a kiépítendő rendszer pontos leírása megvan, tervfelülvizsgálatra kell azt benyújtani. Az esetek túlnyomó részében ezt a tervet elkészítő szakember elvégzi, a tervfelülvizsgálat pedig első alkalommal ingyenes. Ha a tervet sikerült jóváhagyatni, megkezdhető az érdemi munka, azaz a fűtőberendezések, a cirkókészülék és a gázvezetékek kiépítése. A kész rendszert aztán újra engedélyeztetni kell a Gázműveknél, ennek hiányában nem érvényes rá a garancia. A garanciát természetesen nem a teljes rendszerre kapjuk. A cirkókészülék esetében nagyjából három év jótállásra számíthatunk, a radiátorok esetében két év az átlagos garanciális idő.


Ügyfelek várakoznak a gázműveknél


Ha a rendszer elkészült, és a cirkó készen áll rá, hogy szolgáljon minket, a szakember még elvégzi a szükséges beállításokat, hogy a berendezés optimális fogyasztást és hőmérsékletet biztosítson. Ez számunkra még azüzembehelyezési díj kifizetését jelenti, ami cégenként, szakemberenként változó összeg lehet. Ezután már tényleg nincs más dolgunk, mint számba venni a kiadásokat, és a kellemes melegben ücsörögve várni, hogy megtérüljön a befektetés.
Kiépítési költségek

A kiépítésről, az ezzel járó tennivalókról és árakról Gebe László mester, a víz-, gáz-, fűtésszereléssel foglalkozó Gebe Kft. tulajdonosa tájékoztatott minket. Az árak megjelölésénél csupán az alsó határt érdemes említeni, hiszen a minőségtől és a beszerzés helyétől függően szinte a csillagos égig nyújtózhatunk. 

A rendszer lelke a cirkókészülék, ami a vízmelegítést és a cirkulálást biztosítja. Parapetes típus esetén ez kétszázhúszezer forinttól számolható, kéményes típusnál valamivel kisebb összeggel, százkilencvenezer forinttól kalkulálhatunk. Ennél olcsóbban is hozzájuthatunk egyes termékekhez, vagy akár használt berendezést is vásárolhatunk, de a szakember véleménye szerint hosszú távon rosszabbul járunk. Felszereltethetünk még úgynevezett kondenzációs készüléket is, ami biztonságosabb, a legjobb hatásfokkal használja fel a gázt, így a legtöbb megtakarítást jelenti, ugyanakkor a legdrágább típus is: háromszázötvenezernél kezdődik a fogyasztói ára. 

A készülék felhelyezése, a szükséges beállítások elvégzése negyvenezer forint körül kalkulálható, ez a munkadíjat és néhány szükséges kiegészítő alkatrész, az elzárósor árát takarja. A radiátorok kevésbé jelentenek anyagi megterhelést, ezeket darabonként már kilencezer forinttól is beszerezhetjük, de persze akár hatvanezret is költhetünk egy berendezésre. Szükség van még egy termosztátra, ami a hőmérsékletet szabályozza majd a lakásunkban, ez hatezer forinttól kapható. A vezetékkiépítés költsége természetesen nagyon változó lehet, elsősorban a lakás vagy ház nagysága határozza meg. A Gebe Kft. kalkulációja szerint az anyagköltségre méterenként ezerkétszáz forintot kell számolni - ha a tartósabb rézcsöveket szeretnénk -, a munkadíj pedig kétezer-ötszáz forint/méter lesz.

MTI

Egy hatvan négyzetméteres lakás "cirkósítása" így hétszáz-nyolcszázezer forinttal teszi könnyebbé a pénztárcánkat. A szakember véleménye szerint egy ekkora lakásnál évi százezer forint könnyedén megtakarítható (mondjuk a konvektoros fűtéshez képest), azaz nagyjából nyolc év alatt térül meg a kiépítés költsége.


Üzemeltetés

Hogy meddig szolgál minket a rendszer, az a beépített berendezések és anyagok minőségén, valamint az üzemeltetésen, azaz rajtunk is múlik. A hatályos szabályozás értelmében évente kötelesek vagyunk tisztíttatni a készüléket. Ez egy alapos vizsgálatot, valamint vízfeltöltést jelent - azaz a rendszerben keringő víz pótlását, cseréjét. Egy ilyen tisztítás, ellenőrzés nagyjából tízezer forintba kerül. A rendszerbe nekünk belenyúlni nem ajánlott, de nem is szükséges, csak a termosztátot kell igényeink szerint kezelni. Az üzembe helyezésnél, illetve az éves ellenőrzések alkalmával a szakember elvégzi a szükséges beállításokat. Egyes internetes fórumokon élénk vita folyik arról, milyen hőfokú vízzel kell üzemeltetni a berendezést, hogy ne kapcsolgasson ki-be, megfelelően melegítsen és még a lehető leggazdaságosabban is működjön. A szakember szerint 60-65 °C-nál magasabb hőmérsékletre nem szabad beállítani, már csak azért sem, mert ez bizonyítottan csökkenti a készülék élettartamát.

Forrás: Fogasztok.hu

 

A gázkazánokról:

 

Hazánkban az utóbbi évtizedben rendkívül nagy mértékben kezdtek elterjedni a gázkazánok. Minden új építésű társasházban, lakásban gáz alapú fűtési rendszereket építettek ki. Ennek oka a földgáz, mint energiahordozó viszonylagos olcsósága és a gázfűtés nyújtotta kényelem volt.

Azóta persze meglehet, sokan megbánták ezt a döntésüket, hiszen a földgáz ára az utóbbi években az egekbe szökött és bizony emiatt sokan elfordultak a gázfűtéstől, más, olcsóbb alternatívát keresve.

A gázkazán ugyanakkor (a megnövekdett költségek ellenére is) még mindig méltán népszerű - főleg a nagy kényelem miatt. Működési elv szerint két fő alaptípust különböztetünk meg:
- cirko gázkazánokat és
- kondenzációs gázkazánokat.

A cirko gázkazán

Ezek a gázkazánok onnét kapták az elnevezésüket, hogy egy erre a célra beépített keringetőszivattyú segítségével a fűtési rendszerben lévő vizet folyamatosan cirkuláltatják, így segítve a gázkazán hőcserélőjében felvett hőmennyiség gyors elszállítását, cseréjét.

A cirko gázkazánokat kombikazánoknak is szokás nevezni. Ennek oka, hogy ezek a gázkazánok a fűtési rendszer hőigényének ellátása mellett szinte kivétel nélkül képesek használati melegvíz előállítására is. Nem szükségszerű, hogy minden cirko gázkazán kombinált funkcióval rendelkezzen, de ma már alig-alig találni a piacon olyan készüléket, ami ne tudna melegvizet is előállítani - hiszen ez minden háztartásban alapfunkció. Ezért a cirkokazán és a kombikazán megnevezések szinte egybeforrtak az utóbbi évek során.

A cirkokazánok működése különbözhet a téren is, hogy milyen módon jutnak hozzá az égéshez szükséges levegőhöz. Ebből a szempontból beszélhetünk nyílt- és zárt égésterű gázkazánokról.

nyílt égésterű gázkazán a környező helyiség levegőjéből veszi el az égéshez szükséges oxigént, majd a keletkezett égéstermék a kéményen keresztül távozik a kazánból.

 

zárt égésterű vagy más néven turbó gázkazánok egy speciális kéménykivezetésen keresztül jutnak levegőhöz, majd az égésterméket ugyanezen a kéménykivezetésen keresztül adják le a külvilág felé. Az égéstermék gyors kijuttatását ezekben a kazánokban egy ventillátor segíti. A turbókazánok tehát egy speciális kivezetést igényelnek: az égéshez szükséges levegő nem a lakás légteréből, hanem a kivezető kémény beszívó részéből származik, míg az égéstermék ugyanazon kémény kifuvó részén keresztül távozi. A zárt égésterű, turbó gázkazánok a füst- és gázmérgezéses balesetek szempontjából jóval biztonságosabbak. A mai korszerű lakások korszerű, szinte hermetikusan záró nyílászárói mellett a nyílt égésterű kazánok létjogosultsága egyre csökken, hiszen a zártégésterű készülékek sokkal biztonságosabban üzemeltethetők.

A kondenzációs gázkazán

A kondenzációs gázkazánok a cirko gázkazánokhoz képest egy nagyon környezetkímélő és energiatakarékos alternatívát nyújtanak. Európa nyugatibb részén szinte csak ezt a gázfűtési módszert alkalmazzák.

Magyarországon még csak most kezdik szeleskörbnen alkalmazni a kondenzációs gázkazánokat. Az elterjedést gátolja a növekvő gázár, a környezettudatos gondolkodás térhódítása miatt azonban, aki gázfűtésre alapoz, nagy valószínűséggel már ezt a technológiát részesíti előnyben a cirkofűtéssel szemben.

A kondenzációs gázkazán a füstgázban lévő hőenergiát is képes hasznosítani és ezáltal gazdaságosabban képes fűteni. A nem kondenzációs gázkazánok esetén az égéstermékkel együtt rengeteg hő is a kéménybe, vagyis a szabadba jut és elvész. A füstgázban rejlő hőenergia azonban egy hőcserélő segítségével kinyerhető. Az eddig a szabadba távozó vízgőz kondenzálásával több mint 10%-os kondenzációs hőenergia nyerhető vissza a már elégetett gáz hőenergiájából!

A kondenzációs gázkazánok a mai energiafüggő világban egy energiakímélőbb és modernebb fűtési megoldást valósítanak meg. A földgáz folyamatosan emelkedő ára miatt a felhasználók a tüzelőanyagot minél hatékonyabban kívánják felhasználni, és a környezetvédelem sem utolsó szempont.


A kondenzációs gázkazán alkalmazása során a fűtési rendszerhez szükséges melegvíztároló tartály telepítése. A tartály a megfelelő hőcserélő közbeiktatásával, külön energia és költség ráfordítása nélkül képes előállítani melegvizet.

Egyes kondenzációs gázkazánok a melegvíz tárolására beépített hőtároló tartállyal vannak ellátva, sőt egyes típusok a beépített hőtároló tartállyon kívül még solar rendszerrel is kiegészülnek a minél optimálisabb fűtésteljesítmény elérése céljából.